صينية البطاطس بالدجاج بالفرن روووووووووووووعة و لذييييييييييذة
بسم الله نبدأ
المقادير
1 دجاجة (1 كيلو جم) مقطعه أرباع أو حسب الرغبه مغسوله جيدااااااا
4 بطاطس كبيرة مقطعة شرائح بسمك 3 مم تقريبا
2 طماطم متوسطة مقطعه شرائح
1 بصله كبيرة مقطعة شرائح
1 فلفل رومي أخر مقطع شرائح + 1 فلفل أخضر حار حسب الرغبة
2 ملعقة كبيرة زيت
ملح + فلفل أسود + بهارات + بابريكا
1 ملعقة صلصة طماطم
2 طماطم كبيرة معصورة بالخلاط
2 فص ثوم مفرومالطريقة
نحضر الخضار كله شرائح
ثم نضع البطاطس و البصل معا و نضيف عليهم الملح و الفلفل الأسود و البهارات و نقلبه كويس
نرص في القالب شريحة بطاطس ثم البصل ثم بطاطس ثم الطماطم ثم البطاطس ثم الفلفل و تكرر العملية حتي الانتهاء من رص جميع الخضار زي الصورة
نرش السطح بالزيت
ثم نخلط الطماطم و الثوم بالخلاط و تصب فوق البطاطس و نضع الفلفل الحار صحيح
مش عارفة ليه طالعة صورة عصير الطماطم فاتح قوي كده ليه؟
ثم نتبل الدجاج بالملح و الفلفل الاسود و البهارات و نضعها فوق البطاطس و ندهن سطح الدجاج بالبابريكا
نغطي القالب بالقصدير
ندخله الفرن الساخن مسبقا علي حرارة متوسطة لمدة 3/4 ساعة
ثم نطلعها و نشيل القصدير عنها و ندهن سطح الدجاج بالصلصة
ثم نرجعها الفرن لتتحمر كويس لمدة 3/4 ساعة أخري
و دي بعد النضج و تحمير الدجاج
:cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:
بسم الله نبدأ
المقادير
1 دجاجة (1 كيلو جم) مقطعه أرباع أو حسب الرغبه مغسوله جيدااااااا
4 بطاطس كبيرة مقطعة شرائح بسمك 3 مم تقريبا
2 طماطم متوسطة مقطعه شرائح
1 بصله كبيرة مقطعة شرائح
1 فلفل رومي أخر مقطع شرائح + 1 فلفل أخضر حار حسب الرغبة
2 ملعقة كبيرة زيت
ملح + فلفل أسود + بهارات + بابريكا
1 ملعقة صلصة طماطم
2 طماطم كبيرة معصورة بالخلاط
2 فص ثوم مفرومالطريقة
نحضر الخضار كله شرائح
ثم نضع البطاطس و البصل معا و نضيف عليهم الملح و الفلفل الأسود و البهارات و نقلبه كويس
نرص في القالب شريحة بطاطس ثم البصل ثم بطاطس ثم الطماطم ثم البطاطس ثم الفلفل و تكرر العملية حتي الانتهاء من رص جميع الخضار زي الصورة
نرش السطح بالزيت
ثم نخلط الطماطم و الثوم بالخلاط و تصب فوق البطاطس و نضع الفلفل الحار صحيح
مش عارفة ليه طالعة صورة عصير الطماطم فاتح قوي كده ليه؟
ثم نتبل الدجاج بالملح و الفلفل الاسود و البهارات و نضعها فوق البطاطس و ندهن سطح الدجاج بالبابريكا
نغطي القالب بالقصدير
ندخله الفرن الساخن مسبقا علي حرارة متوسطة لمدة 3/4 ساعة
ثم نطلعها و نشيل القصدير عنها و ندهن سطح الدجاج بالصلصة
ثم نرجعها الفرن لتتحمر كويس لمدة 3/4 ساعة أخري
و دي بعد النضج و تحمير الدجاج
:cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: